What if you fly…

Ik zie mezelf nog staan, als kind op de hoge duikplank van het plaatselijke zwembad… Bibbers in mijn benen, maar een sterke wil om tóch te springen. Springen van de hoge duikplank; leuk en spannend tegelijk. Vanaf de grond leek de hoge duikplank niet zo hoog, maar eenmaal bovenop leek het water toch erg ver weg. Hoe moet ik springen? Hoe voorkom ik dat ik niet op mijn buik of rug beland? Achterom kijkend zie ik dat een rij zich vormt achter mij op het iele trappetje. Een weg terug lijkt er niet meer te zijn. Ik loop naar het randje van de duikplank en ik krom mijn tenen over het randje. Ik kijk nog eenmaal naar beneden om daarna voor mij uit te kijken en zo recht mogelijk naar beneden te springen. Ik suis rechtopstaand naar beneden. Bij het raken van het water lijkt het een enorme klap te zijn en direct daarna schiet ik een heel eind onder water. Daarom is het bassin bij de duikplanken dieper dan de rest van het zwembad en herkenbaar aan de donkerblauwe kleur. Eenmaal onder water gaat de snelheid van de sprong eruit en zwem ik met krachtige slagen naar boven. Wat is het nog een eind! Eenmaal boven water haal ik adem en zwem naar de kant. Wauw! Ik ben gesprongen; wat voelt dat goed! Ik ben onwijs trots op mezelf en glimlach naar mezelf in gedachten. I did it… Na die sprong zijn er nog vele sprongen gevolgd. Wel allemaal rechtop staand; duikend, zoals ik toendertijd een aantal kinderen zag doen, daar heb ik mij niet aan gewaagd…

Zomer 2016… Wederom sta ik aan de rand van de hoge duikplank, figuurlijk. Ga ik de sprong in het diepe wagen als zelfstandig ondernemer? Wat als… Alle twijfels om te springen van jaren geleden op de echte duikplank voelen heel echt. Een aantal twijfels wordt ook nog versterkt door mensen om mij heen die het beste met mij voor hebben en mij willen behoeden voor een mislukking: ‘Is daar wel markt voor?’, ‘Maak jezelf nou niet te druk!’, ‘Het is toch goed zo?’, ‘Straks mislukt het.’ Uiteraard waren er ook een aantal mensen die er in geloofden en mij aanspoorden. Toch… Dat stemmetje wat al sinds het volgen van de opleiding tot kindercoach overheerst alles. Het stemmetje wat mij drijft om te starten met ‘iets’ voor mezelf. Het stemmetje wat mij belet om later spijt te hebben als ik de sprong niet heb gewaagd. De uitspraak van een bevriende coach galmt in mijn hoofd op mijn twijfel ‘What if I fall?’: ‘But darling, what if you fly?’
Ja, wat als ik spring en ik vlieg? Het lukt? En wat als ik spring en ik beland ondersteboven én plat op mijn buik op het water en het mislukt? Beide scenario’s zijn mogelijk en uit beide scenario’s valt een leermoment uit te halen (wel meerdere).

Ik spring… En ik vlieg! Hart-Lopen.nl heeft sinds de zomer van 2016 een ware vlucht gemaakt. Het is nu bijna voorjaar 2017 en ik kijk heel tevreden en vol trots terug op het laatste half jaar. I did it! Na de eerste cursus Mindful Run was ik heel tevreden en heb ik het stemmetje gegeven waar het om vroeg. Dat gaf rust. Mocht het daarna geen levenskracht meer hebben, dan was dat zo. Alles wat daarna nog zou komen, was voor mij ‘bonus’. De bonus is uitgegroeid tot meer dan één cursus, coaching van individuele cliënten en zelfs trainer-in-opleiding bij mijn loopgroep… Hart-Lopen.nl gaat door en er staan nieuwe ontwikkelingen op stapel. Het belangrijkste: ik word heel gelukkig van alle activiteiten en ga stralen als ik ‘mijn’ deelnemers en cliënten zie genieten!

Mijn dank gaat speciaal uit naar Richard, mijn ouders en Gerlinde,maar bovenal naar alle deelnemers en cliënten tot nu toe voor jullie vertrouwen in mij. Zonder deelnemers kan Hart-Lopen.nl niet bestaan.

Ik hoop dat ik meer mensen kan inspireren om de moed op te brengen om te springen… Het is de moeite waard!

‘What if I fall? But darling, what if I fly!’

Maart 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *